شنبه , آوریل 27 2024

تمرینات ماکوهو

تمرینات ماکوهو

(روشی برای اصلاح و بهبود کانال‌های انرژی)

غلامرضا آذرهوشنگ

 

    این سری تمرینات برای بیشتر شیاتزوکاران یا طرفداران طب فشاری آشنا می‌باشد، چرا که تقریبا در تمامی کلاس‌های مقدماتی طب فشاری، این تمرینات آموزش داده می‌شود. اما اگر شیاتزوکاری با آن‌ها آشنا نباشد در این مطلب، آن‌ها را خواهد آموخت و بسیار برایش مفید خواهد بود.

 

   وقتی تمرینات ماکوهو به بیماران توصیه می‌شود، درمان‌گر شیاتزو می‌تواند حدس بزند مریدینی (کانال‌های انرژی) که دچار کیو ( کاهش انرژی) شده باشد، نه فقط از طریق تقویت آن با تاکید بر نقاط اتصال در صورت، بلکه با تمرکز بر چگونگی جریان کی در بیمار که به دلیل اهمال‌کاری‌هایش در زندگی بدان مبتلا شده است نیز می‌توان آن را تقویت کرد. در مورد مریدین‌هایی که دچار جیتسو( افزایش انرژی) شده‌اند، تمرینات ساده‌تر هستند. وقتی این تمرینات آموزش داده می‌شود، باید تاکید شود که حرکات به آهستگی و بدون تلاش زیاد انجام شود. حرکت باید همیشه هنگام بازدم انجام شود. معمولا مردم مغرب زمین با این مفاهیم چندان آشنا نیستند.

 

اصلاح مریدین ریه و رودۀ بزرگ

بایستید و پاهای‌تان را به اندازۀ عرض شانه‌ها باز کنید. زانوها  کمی خمیده باشند ( مفصل قفل نشود) و انگشتان شست دست در پشت کمر به هم متصل شده و تنفس شکمی عمیق در هارا انجام شود. سپس انگشتان را کشیده و جریان انرژی کی را در نوک انگشتان‌تان احساس کنید. حالا بازدم کنید و همزمان به  جلو خم شوید ( به تصویر زیر توجه کنید)، هم‌چنان انگشتان را به سمت بیرون کشیده و تا می‌توانید در این حالت بمانید. 

    همان طور که در این وضعیت باقی مانده‌اید، دوباره نفس عمیقی به درون هارا بکشید. در بازدم، روی آن تمرکز کنید طوری که احساس کنید تمام تنش‌ها و فکر و خیال‌ها از شما دور می‌شوند. حالا احساس می‌کنید بدن‌تان راحت و شل شده است. یک بار دیگر نفس را به داخل بکشید، تصور کنید کی تازه‌ای را به درون می‌کشید و دوباره بازدم کنید. بدن را شل کنید و احساس کنید باقی‌ماندۀ تنش‌ها نیز از بدن‌تان خارج می‌شود. باز هم یک نفس عمیق دیگر بکشید و همان‌طور که بازدم می‌کنید، به آرامی به وضعیت اول ( بدن صاف) برگردید. 

این تمرین می‌تواند با شست‌های به هم چسبیده در جهت دیگر نیز انجام گیرد.

 

 

مریدین معده و طحال

   اجرای این تمرینات در سه مرحله طراحی شده است. اما بنا به تجربۀ من،  مرحلۀ سوم می‌تواند بسیار سخت باشد و تا حدودی هم مرحلۀ دوم. درمان‌گر باید فقط مراحلی را توصیه کند که اجرای آن برای بیمار راحت باشد و تاکید کند کاری که برای بیمار دشوار است انجام ندهد.

مرحلۀ اول: روی زمین، روی فرش یا فوتون ( تشک ژاپنی) به صورت دو زانو بنشینید و اگر می‌توانید باسن خود را بین دو پا به زمین بچسبانید. در غیر این صورت باسن را روی پاشنه‌های پا بگذارید و اگر بازهم برای‌تان مشکل است، روی بالشی که بین دو پا قرار گرفته است بنشینید.  نفس عمیقی به درون هارا بکشید. همان‌طور که به آرامی بازدم می‌کنید، کف دستان‌تان را پشت بدن روی زمین بگذارید و کمرتان را به عقب خم کنید. گردن‌تان را شل کنید و اجازه دهید سرتان به عقب بیفتد. (شکل 1)

“ادامه ی این مقاله را در شماره ی 109 مجله دانش یوگا بخوانید”

درباره ایران یوگا

پیشنهاد ما به شما

توصیه هایی برای افراد مبتدی در یوگا

مسلما درباره فواید بیشمار ورزش یوگا برای جسم و روح زیاد شنیده اید و علاقمندید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *