جمعه , آوریل 26 2024

قدرت موسيقي در از بين بردن استرس

قدرت موسيقي در از بين بردن استرس
نویسنده: جین کولینگوود Jane Collingwood
برگردان: شكوفه شنوافلاح

چهار دقيقه بخوانيد
نيروي سحرآمیز موسيقي كه به شكلي کاملاً منحصربه‌فرد احساسات ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، براي همه ثابت‌شده است. اصوات موسيقي به علت برخورداري از بار هيجاني و عاطفي، تأثیرات عميقي بر روحیه، شخصيت و پرورش عواطف انساني می‌گذارند و در تعدادي از شاخه‌های طبِ جايگزين مانند طب سوزني، هومئوپاتي و آيورودا نقش عمده‌ای در درمان دارند. امروزه به علت نگرش علمي و روشمند به موسيقي در درمان بیماری‌ها، موسیقی‌درمانی به‌عنوان رشته‌ای مستقل موردتوجه قرارگرفته و روشي مكمل در درمان‌های رايج پزشكي است. طي تحقيقات انجام‌شده، درد باعث افزايش تحمل و موسيقي شاد و فرح‌بخش باعث كاهش خستگي و نشاط همراه با آرامش می‌شود. از موسيقي می‌توان به‌عنوان يك ابزار قدرتمند براي دور كردن استرس استفاده كرد. گوش كردن به موسيقي ممكن است آرامش بسيار زيادي به ذهن و بدن ما بدهد، مخصوصاً يك قطعه موسيقي كلاسيك ملايم تأثیرات مفيدي روي عملكردهاي فيزيولوژيك خواهد داشت. ضربان قلب را كاهش می‌دهد، فشارخون را پايين می‌آورد و ترشح هورمون‌های استرس‌زا را كم می‌کند.
موسيقي باعث می‌شود كه بعضي از احساسات سرکوب‌شدۀ خود را كشف كنيم، بنابراين منجر به يك مديتيشن خوب می‌شود و جلوي پرسه زدن‌های ذهن را می‌گیرد.
يك قطعه موسيقي بر روي هر فردي تأثیر متفاوتی بر جاي می‌گذارد و فقط خود فرد می‌تواند تشخيص دهد که چه موسیقی‌ای دوست دارد و در حالات روحي مختلف چه آهنگي برايش مناسب‌تر است؛ اما توصيه می‌کنیم اگر معمولاً موسيقي كلاسيك گوش نمی‌کنید، حداقل به آهنگ‌های ملايم گوش دهید.
براي گنجاندن موسيقي در يك زندگي پرمشغله سعي كنيد در محل كار يا به‌جای تماشای تلویزیون، موسيقي گوش دهید. اگر ممكن است با موسيقي بخوانيد و در عمق آن فروروید. خواندن با آهنگ براي افراد برونگرا بسيار مفيد است. قبل از خواب موزيك ملايم گوش كنيد تا در حالت صلح و آرامش قرار بگيريد و خواب خوب و راحتي داشته باشيد.

دربارۀ موسيقي تحقيق كنيد
صدها سال است كه از موسيقي براي درمان بیماری‌ها و هماهنگي بين ذهن و بدن استفاده می‌شود؛ اما مطالعات اخیر نشان می‌دهد که:
–    شكل موسيقي و ساختار آن بر ذهن ناتوان و مضطرب و امنيت آن تأثیر زيادي دارد. بعضي از موسیقی‌ها باعث هماهنگي و همسويي ذهن و بدن می‌شوند و درنتیجه كيفيت زندگي را بهبود می‌بخشند. پس بايد موسيقي خوب را بشناسيم و اگر اطلاعاتي در اين مورد نداريم، مشاوره بگيريم.
–    موسيقي مناسب، هيجان، غم و اندوه مزمن را كاهش می‌دهد، افسردگي را درمان می‌کند و اعتمادبه‌نفس افراد بزرگ‌سال را بالا می‌برد.
–     صداي آهنگ ملايم در بيمارستان باعث می‌شود پرستاران كمتر احساس خستگي كنند و باروحیۀ بهتري در محل كار حضورداشته باشند.
–    گوش دادن به موسيقي با هدفون در بيمارستان استرس قبل از عمل جراحي را در بيمار كاهش می‌دهد.
–    موسیقی‌درمانی به طرز قابل‌توجهی منجر به كاهش اضطراب می‌شود و ميل به فرآيند درمان و بهبود را در بيماران مبتلابه سرطان افزايش می‌دهد.

مديتيشن
برخي موسیقی‌ها مناسب مديتيشن هستند و كمك می‌کنند ذهن آرام شود و در مرحلۀ ريلكسيشن قرار بگيرد. البته هر موسيقي آرامي به درد همۀ افراد نمی‌خورد. موسیقی‌های ساختارشکن، مهيج هستند و حتي ممكن است باعث خشمگين شدن شما شوند. موسيقي ملايم با ملودي خانوادگي، آرامش‌بخش است. بايد خوب تحقيق كنيد تا موسيقي مناسب خودتان را پيدا كنيد. صداي ضبط‌شدۀ طبيعت در سی‌دي بسيار عالي است. براي مثال صداي آب باعث تسكين بعضي افراد شود و به تصویرسازی ذهني مثل دراز كشيدن كنار نهر در پايين كوه يا چشمه‌ای خروشان كمك كند يا صداي پرنده باعث می‌شود ذهن به‌آرامی از استرس دور شود. براي پيدا كرد موسيقي مناسب خودتان می‌توانید از يك مشاور، روان‌درمانگر يا موسیقی‌درمانگر كمك بگيريد. در پايان اينكه تأثیر موسيقي را بر ذهن و روان خود جدي بگيريد و ذهن خود را به هر چه كه در بازار ارائه می‌شود، نسپاريد. گوش ندادن به موسيقي به‌مراتب بهتر از گوش دادن به موسيقي نامناسب است، زيرا بعضي از موسیقی‌ها بسيار غمگين و پر از كلمات تلقيني منفي هستند و با گوش دادن به آن‌ها احساس ياس و بدبختي بر شنونده غالب می‌شود. گوش دادن به چنين اشعار و آهنگ‌هایی به‌مرورزمان فرد را به وادي افسردگي می‌کشاند. حتي بعضي از موسیقی‌ها ظاهراً شاد هستند؛ درحالی‌که درون خود بار منفي و اشعار محزون كننده و منحرف‌کننده‌ای دارند. خصوصاً بعضي از موسیقی‌های غربي، اعتياد و مصرف الكل را ترويج می‌کنند؛ درحالی‌که فرد خواننده درحالی‌که اين كلمات را تلقين می‌کند به رقص و پای‌کوبی می‌پردازد؛ بنابراين شنونده‌ای زيرك باشيد و سعي كنيد در همه حال در مسير تعالي و معنويت گام برداريد.

جین کولینگوود

جين كولينگوود؛ مشاور و روان‌درمانگر بزرگ‌سالان درزمینۀ روابط اجتماعي، روابط عاطفي، افسردگي،‌اضطراب،‌سوگواري و غم‌زدگی، مشكلات خانوادگي و بهبود مشكلات ذهني است. او همچنين نمایندۀ خيرين شهر پليموت براي حمايت رايگان از درمان جويان و فراهم كردن نیازمندی‌های آنان است. او معمولاً به‌عنوان رئيس جلسات كميتۀ خدماتي درمان جويان پليموت فعاليت می‌کند و همۀ فعالیت‌های او حمايتي و خيرخواهانه است.

برگرفته از:
http://psychcentral.com/lib/the-power-of-music-to-reduce-stress/

درباره ایران یوگا

پیشنهاد ما به شما

یوگا برای افراد مبتلا به آسم

به گزارش مهر، آسم یک بیماری مزمن رایج است که در حدود ۳۰۰ ملیون نفر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *