یوگا ژورنال/ برگردان: لیلا خیراندیش
کافا متشکل از انرژی خاک و آب است. این طبع تسکین دهندگی، خاکی بودن، خنکی و گاه تنبلی را با خود بههمراه دارد.
از این افراد بعنوان مراقبان و حمایتگران نام برده میشود. اما گاهی برای مراقبت از خود هم با مشکل مواجه میشوند، چرا که نیازهای دیگران را گاهی مقدم بر نیازهای خود میدانند.
آنها افرادی باثبات و عادتگرا هستند، طوریکه گاه رفتارشان برای دیگران خسته کننده و تکراری میشود. با اینکه دوستداشتنی طبع در میان طبعهای مختلف میباشند، اما عمدتاً دچار افسردگی هستند، چراکه همه چیز را در خود ریخته و باعث عدم تعادل در چاکرای گلو میشوند. این مساله باعث بروز بیماریهایی چون اختلالات تیروییدی، ایجاد خلط گلو و سرماخوردگی میشوند. دشوارترین کار برای این گروه افراد، ایجاد یک تغییر بزرگ در زندگیشان است.
زمانیکه کافاییها در تعادل باشند، افرادی آرام، خاکی و قابل اعتماد خواهند بود. اما زمانی که از تعادل خارج میشوند، زیاد غذا میخورند و فعالیت بدنیشان کم میشود. این مساله در نهایت باعث اضافه وزن و بیماری دیابت در آنها میشود. اگر طبع شما نیز کافا است، قطعاً با برخی از موارد زیر مواجه خواهید شد:
1.سحرخیری برایتان کوه احد است.
کسانیکه صبح با انرژی زیادی از خواب بیدار میشوند، شما را خستهتر میکنند. اگر جزو دسته افراد کافایی هستید احتمالا این گفتگوی درونی را با خود کردهاید: «واقعا ساعت 6 صبح میتونی صدای درونت رو بشنوی؟»
2. یک تنپرور واقعی هستید
شما یک روز را هم نمیتوانید بدون قهوه، چای سبز، یا چای پاراگوئهای (نوعی چایی که میزان کافییئن زیادی دارد)سپری کنید. کافاها همیشه بین بالش،خرسهای عروسکی و کلوچههای قندیشان هستند. تنها چیزی که آنها میخواهند، غذا، خواب و استراحت در رختخواب است.
3.افراد عصبانی شما را به خنده میاندازند.
کافاییها در کل تمایلی به جدی گرفتن زندگی و عجله برای کارها ندارند. وقتی پشت چراغ قرمز ماندهاید، در فکرتان به شخصیتهای پیتایی که سعی داشتند با عجله در آخرین ثانیههای چراغ سبز، از چهارراه بگذرند چنین چیزی را میگویید: «مبارک باشه که قرمزو رد کردی. جایزه مال تو که کل روزت رو پر از استرس میکنی.»
4. خوردن واقعی در ساعت ناهاری
شما ناهار خوردن را به جست و خیز کردن ترجیح میدهید. حرفهایی که شما معمولا در وقت ناهار به دیگران میزنید: «آیا وقت ناهارتان هم کار میکنید؟خب پس قراره کی چیزی بخورید؟»
” ادامه مقاله را در شماره 107 مجله دانش یوگا بخوانید.”