نماد سایت ایران یوگا

10 فرمان برای دستیابی به شادی حقیقی

دیپاک چوپرا/ برگردان: راضیه افخمی، مربی یوگا

 

برای این‌که بتوانید شادی را در درون‌تان بیابید و در پرتوی آن زندگی سرخوشانه و شادی را تجربه کنید، دیپاک چوپرا 10 دستورالعمل ارائه داده است که می‌توانید با استفاده از آن‌ها نشاط را وارد زندگی‌‌تان کنید.

1. به ندای بدنتان گوش فرا دهید.

بدن ما خودش را از طریق علامت‌های آسودگی و عدم آسودگی، بیان می‌کند. به هنگام انتخاب رفتاری خاص از خودتان سوال کنید: «از این کار چه احساسی داری؟» اگر بدن‌تان سیگنال فشار و ناراحتی را چه از لحاظ احساسی و چه فیزیکی فرستاد، مراقب باشید و اگر هم می‌خواهید آن کار را انجام دهید، نهایت توجه و دقت‌تان را به‌خرج دهید. اما اگر بدن‌تان سیگنال راحتی و اشتیاق برای‌تان فرستاد، ، با اطمینان آن کار را انجام دهید.

2. در زمان حال زندگی کنید.

حال، تنها زمانی است که متعلق به شماست. تمام توجه‌تان را معطوف به همان لحظه کنید. هر لحظه را با تمامیتش دریابید. هر آنچه را در این لحظه برایتان اتفاق می‌افتد، تمام و کمال دریابید. آن را به درستی درک کرده، پیام نهفته در پس هر رویداد را دریافته و از آن درس بگیرید. بعد بگذارید برود. ارزش گذشته تنها در درس‌هایی است که به ما می‌دهد. زمان حال همان گونه است که باید باشد. انعکاس دهندۀ قوانین بیکران طبیعت است که سبب ایجاد تفکری خاص در شما و پاسخی در ارتباط با آن می‌شود. این لحظه همان است که هست، زیرا هستی نیز همان است که هست. با طرح لایتناهی هستی مقابله نکنید، بلکه با آن یکی شوید.

3. هر روز زمانی را به سکوت اختصاص دهید.

به مراقبه بپردازید. گفتگوهای درونی را خاموش کنید. در سکوت قادرخواهید بود با سرچشمۀ آگاهی و معرفت درون‌تان ارتباط برقرار کنید و به آن چه درون‌تان می‌گذرد آگاه شوید. در این صورت خواهید توانست به جای تکیه بر ذهن منطقی و استدلالی، شهود را در زندگی روزمره‌تان به کار گیرید و از نیروهای بیکرانش بهره ببرید

4. به تایید دیگران نیازی نداشته باشید.

منبع عظیم ثروت در درون خودتان نهفته است و هدف، درواقع دستیابی به ثروت بیکران نهفتۀ درون‌تان است. مهم نیست دیگران چه نظری دارند و چگونه فکر می‌کنند. هنگامی که به این بینش برسید به آزادی بزرگی دست یافته‌اید. نمی‌دانید چه حس خوبی است که کاری را فقط به این دلیل که نیروی نهفتۀ درونی تان به شما می گوید، انجام دهید و کاری به پچ‌پچه‌ها یا احیاناً تشویق و تایید دیگران نداشته باشید. حس بی‌نیازی از تایید دیگران، حس راه رفتن در میان ابرها را دارد.

5. به‌هنگام واکنش‌های خشم‌گینانه…

یا هنگامی که با دیگران ستیز و مخالفت می‌کنید، بدانید که تنها دارید با خود می‌جنگید. مقاومت کردن، عکس‌العملی تدافعی از جانب شماست که به خاطر زخم‌های قدیمی‌ای که برداشته‌اید، گاهی از خود بروز می‌دهید. اگر این خشم را کنار بگذارید، خودتان التیام می‌یابید و با جریان هستی هم‌آوا و هماهنگ می‌شوید.

“ادامه ی این مقاله را در شماره 113-114 مجله دانش یوگا بخوانید”

خروج از نسخه موبایل